Συζήτηση για την Ελληνική Υψηλή Στρατηγική με τον Νίκο Δένδια

Σήμερα από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στις 18.30

Με κεντρικό εισηγητή τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, διεξάγεται σήμερα η συζήτηση για την Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Διάσταση της Εξωτερικής Πολιτικής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στις 18.30 από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (https://cfir.gr/streaming/registration/greek-grand-strategy-nikos-dendias) και όσοι επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν και να το παρακολουθήσουν online εδώ.

Δένδιας: Επιθετική και παράνομη η συμπεριφορά της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Θα σχολιάσουν ο Κωνσταντίνος Λάβδας, η Κωνσταντίνα Μπότσιου και ο Παντελής Σκλιάς, ενώ ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από τον Χρήστο Χατζηεμαννουήλ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των εξωτερικών υποθέσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Νιλς Σμιντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη «βαθιά απογοήτευση» του για τη στάση του Σοσιαλδημοκρατικoύ Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στις προτάσεις για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντιτίθεται στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης που ελήφθη το 2008, αλλά για το γεγονός ότι η Γερμανία δεν τροποποίησε την απόφαση της υπό το φως της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.