Λευκορώσος- Ryan Air: Με τον Παπανδρέου η τελευταία «ελεύθερη» φωτογραφία!

Τι απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός στο Star για τη συνάντηση μαζί του        

Ο 26χρονος Λευκορώσος δημοσιογράφος Ρόμαν Προστάτεβιτς τράβηξε την τελευταία του «ελεύθερη» φωτογραφία στην Αθήνα.

Γιώργος Παπανδρέου: Διαψεύδει την ένταξη ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Ήταν με τον Γιώργο Παπανδρέου και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας στο Φόρουμ των Δελφων. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στην πολιτική συντάκτρια του Star Ειρήνη Σαββοπούλου για το πώς έγινε η συνάντησή τους στην Ελλάδα.  

ΥΠΕΞ: «Κρατική αεροπειρατεία» η σύλληψη του δημοσιογράφου από τη Λευκορωσία

«Βρέθηκα με τη Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια η οποία είναι σήμερα η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης και υποψήφια για το προεδρικό αξίωμα στη Λευκορωσία. Βρίσκεται βέβαια στην εξορία και η ζωή της είναι υπό απειλή. Είχε την αμέριστη συμπαράσταση τη δικιά μου και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Μίκαελ Στάκιεβιτς που μετά από πολύχρονη φυλάκιση βγήκε επίσης στην εξορία. Πρόσθεσε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τους συνεργάτες της που ήταν εκεί, αλλά δε γνώριζε τον  Ρόμαν Προστάτεβιτς. 

Επικοινωνία Νίκου Δένδια με τον Λιθουανό ΥΠΕΞ για την πτήση της Ryanair

Παπανδρέου: Ο δημοσιογράφος δεν μας έδωσε την εντύπωση οτι απειλείται

Στην ερώτηση αν ο δημοσιογράφος είπε κάτι που να προμήνυε τι θα γινόταν λίγες μέρες αργότερα, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απάντησε:  «Όχι,  δε μας έδωσε τέτοια εντύπωση αλλά είναι καλό το ερώτημά σας γιατί έχουμε ζήσει και εμείς δικτατορίες».

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι αυτό έχει μια μεγάλη σημασία «διότι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν στην Ελλάδα και πήγαιναν στη Λιθουανία πήγαιναν από μια ελεύθερη χώρα της ΕΕ σε μια άλλη ελεύθερη δημοκρατική χώρα και βεβαίως δεν είχαν κανέναν λόγο να αισθανθούν ότι απειλείται η ζωή τους,  η ελευθερία τους,  τα δικαιώματα τα ανθρώπινα τα δικά τους».  

Διεθνής κατακραυγή για την κρατική «αεροπειρατεία» Λουκασένκο

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται πολύ ισχυρότερη προσπάθεια από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια συνεχής πίεση στον Λουκασένκο, «διότι είναι μια πράξη απαράδεκτη,  μια πράξη απαγωγής και αεροπειρατείας που πλήττει την ασφάλεια όλων μας».