Τσίπρας: Το εργασιακό θα είναι η μάχη των μαχών με την κυβέρνηση

Απάντηση ΝΔ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει ψεύτικους εχθρούς  

«Μάχη των μαχών», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το εργασιακό νομοσχέδιο, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση να μην το καταθέσει καν στη Βουλή. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε κοινό μέτωπο τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα συνδικάτα.

Εργασιακό νομοσχέδιο: Προς διαβούλευση τον Μάιο

«Aυτή η μάχη με τη κυβέρνηση, θα είναι η μάχη των μαχών.... Όταν η αυθαιρεσία και η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίστασή μας, η αντίσταση της πλειοψηφίας δηλαδή, γίνεται καθήκον. Να μην κατατεθεί καν, να μην περάσουν αυτές οι αντιμεταρρυθμίσεις για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού... Αν πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει η προπαγάνδα ότι η κατάργηση του οκταώρου και η θέσπιση της δεκάωρης εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή, είναι fake news, κάνει λάθος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.  

Καταργείται το 8ώρο εργασίας; Τι απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης

Η απάντηση της ΝΔ 

Στον κ. Τσίπρα και στα όσα ανέφερε για το εργασιακό νομοσχέδιο απάντησε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:   

«Ο κ. Τσίπρας κατασκευάζει πάλι ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ξανά ψεύτικους πολέμους. Μιλάει με κλισέ και συνθήματα του μακρινού παρελθόντος τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σύγχρονα προβλήματα».