Κυβέρνηση: Τα καταστήματα στις τρεις περιοχές πρέπει να μείνουν κλειστά    

Έκκληση για τήρηση των μέτρων - Δε θα δοθεί επιπλέον ενίσχυση 

Tο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για τις αντιδράσεις στους τρεις νομούς που παρατείνεται το lockdown στο λιανεμπόριο  

Η κυβέρνηση επιμένει ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα καταστήματα στις τρεις περιφερειακές ενότητες (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) στις οποίες παρατάθηκε το lockdown στο λιανεμπόριο και μετά τη Δευτέρα 5 Απριλίου. 

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Παράλληλα  επισημαίνει ότι η παράταση του lockdown έγινε για επιδημιολογικούς λόγους  και απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων, αλλά  διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θέμα παροχής επιπλέον ενίσχυσης, όπως ζητούν οι περιφερειάρχες των τριών περιοχών.    

Περιφερειάρχες: Ζητούν ενίσχυση 5.000 ευρώ σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη             

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν συγκεκριμένα:    

«Είναι η ώρα της ευθύνης για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα καταστήματα στις τρεις περιοχές πρέπει να μείνουν κλειστά. Δεν μπορεί για λίγες μέρες να βάζουμε σε κίνδυνο όλες τις θυσίες 13 μηνών .

Περιμένουμε από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να καλέσουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα αντί να επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί. Να εξηγήσουν στους πολίτες ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές τους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων. 

Για την στήριξη των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή δραστηριοτήτων στις περιοχές θα δοθεί η στήριξη που δίνεται στις επιχειρήσεις και στην υπόλοιπη χώρα».