Την Τρίτη η απόφαση: Με self test και εμβόλια ανοίγουν τα σχολεία  

Ο όρος που θέτουν οι ειδικοί για να ανοίξουν Γυμνάσια - Λύκεια στις 5/4

Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, για να αποφασίσει οριστικά τι θα γίνει με τα σχολεία και τα καταστήματα και αν θα υπάρξει άρση του lockdown

Χαρδαλιάς: Τα self test φέρνουν άνοιγμα λιανεμπορίου, σχολείων, μετακίνησης

Σκοπός είναι στις 5 Απριλίου να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια για αρχή, όπως μετέδωσε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Για να γίνει αυτό όμως, όπως πρόσθεσε, πρέπει να τηρείται ένας όρος που ζητούν επιτακτικά οι λοιμωξιολόγοι:  Η κυβέρνηση να έχει προμηθεύσει με self test τα φαρμακεία και να κάνουν όλοι, μαθητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό,τεστ κάθε εβδομάδα.  Αν υπάρχουν self test και είναι δυνατή η άμεση και εύκολη χρήση, τότε θα τα χρησιμοποιήσουν και για Ιδιοκτήτες και υπαλλήλους στο λιανεμπόριο για να ανοίξουν.  

Κυβέρνηση: Oδηγίες για τη διαδικασία του self test βήμα - βήμα

Όπως επίσης ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, με click away αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως π.χ τα Τρίκαλα και  τα Χανιά, όχι όμως και στις περιοχές σε «βαθύ κόκκινο», όπως Κοζάνη, Πέλλα, Γρεβενά, Κιλκίς και Βέροια, όπου η αύξηση των κρουσμάτων είναι από 80 έως 400%.

Σε απόγνωση η αγορά: H αύξηση κρουσμάτων παρατείνει το lockdown 

«Μίλησα με καθηγητές που είναι στην Επιτροπή. Μου λένε μας απασχολούν και τα δυο. Και τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Όμως είναι επιτακτική ανάγκη να γυρίσουν οι μαθητές στις τάξεις τους, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Κάνοντας το δωρεάν τεστ που αντιστοιχεί στον κάθε ένα μια φορά την εβδομάδα, θα μπορούμε να ελέγξουμε πιθανά κρούσματα αλλά και να προχωρήσουμε σε ιχνηλάτηση πριν ξεφύγει η κατάσταση σε κάθε σχολείο,  έτσι ώστε να είναι ήσυχοι και οι γονείς» ανέφερε ο Σπ. Λάμπρου, σχετικά με τις απόψεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.