Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της πανδημίας

«Η κυβέρνηση αφήνει τις ιδιωτικές κλινικές να κερδοσκοπούν» είπε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, για τη διαχείριση της πανδημίας.

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση στη Βουλή για πανδημία και τηλεκπαίδευση

«Η κυβέρνηση αφήνει τις ιδιωτικές κλινικές να κερδοσκοπούν, στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, αντί να τις επιτάξει. Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί το πρόβλημα της τεράστιας πίεσης στο σύστημα υγείας, γιατί το κρίσιμο τώρα είναι ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια. Καθημερινά, 100 και πλέον ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Αυτό που είναι απαραίτητο να γίνει σε αυτές τις συνθήκες -και η κυβέρνηση δεν το κάνει- είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM. 

 

Ενώ το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του ανέφερε: 

« Επιτέλους η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα τώρα. Η κατάσταση δεν επιδέχεται αναβολές. Όλες οι δομές υγείας, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, όλα τα ιατροτεχνολογικά μέσα, δημόσια, ιδιωτικά, στρατιωτικά, να ενταχθούν στη μάχη. Οι τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία δεν μπορεί να συνεχισθούν».

Και η Ελληνική Λύση όμως πήρε θέση στα όσα γίνονται.

« Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από το ξέσπασμα της πανδημίας είχε απαιτήσει την άμεση πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και τη δημιουργία νέων ΜΕΘ. Δεν μας άκουσαν και τώρα το ΕΣΥ καταρρέει με την κυβέρνηση να αποδεικνύεται ανίκανη ακόμα και στο θέμα της «επιστράτευσης». 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ