Μητσοτάκης για Τουρκία: Ή τον δρόμο του διεθνούς δικαίου ή συνέπειες

«H Ελλάδα δεν έχει φοβίσει κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν»

«Είτε η Τουρκία θα ακολουθήσει τον δρόμο του διεθνούς δικαίου ή αν επιλέξει τον δρόμο της παραβατικότητας, κάτι που απευχόμαστε, θα οδηγήσει σε συνέπειες» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα δεν έχει φοβίσει κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανένα».

Αναφερόμενος στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να επιμείνουν στην πολιτικής της διττής προσέγγισης απέναντι στην Τουρκία.

Αναστασία Ζαννή: H σοπράνο που θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο την 25η Μαρτίου

«Είναι άριστη η συνεργασία των κυβερνήσεων μας στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ. Συζητήσαμε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό. Επιμείναμε στην ανάγκη να συμμετέχει και η ΕΕ, να μετατραπεί σε 5 συν ένα», τόνισε. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι αξιω΄σεις περί λύσης δύο κρατών είναι εκτός πλαισίου της ΕΕ.

«Στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο η Τουρκία έχει αποσύρει τα ερευνητικά της πλοία. Το γεγονός αυτό δεν είναι ασήμαντο, απομένει να δούμε έαν θα έχει διάρκεια. Είναι στο χέρι της Τουρκίας να αποδείξει εάν είναι ειλικρινής προσέγγιση ή παραπλανητικός ελιγμός», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Αναστασιάδης, από την πλευρά του, δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται στην Ελλάδα για να συνεορτάσει τα 200 χρόνια από την  την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε πως αυτό που επιδιώκεται είναι «μια δίκαιη και βιώσιμη αλλά ιδιαίτερα λειτουργική λύση του Κυπριακού θα διασφαλίσει τα συμφέροντα του συνόλου του κυπριακού λαού είτε για Ελληνοκύπριους είτε για Τουρκοκύπριους».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ