Η επιτυχία του Philia Forum «τρέλανε» τους Τούρκους! 

Προβληματισμός στην Άγκυρα και για την αγορά των Rafale 

Η επιτυχία του Philia Forum και η διπλωματική αλλά και αμυντική θωράκιση της Αθήνας προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα. Τούρκοι αξιωματούχοι  επιτίθενται στην Ελλάδα  χρησιμοποιώντας ακραία ρητορική, ενώ παράλληλα σπεύδουν να «διαφημίσουν»  τα οπλικά τους συστήματα, με κορωνίδα τους S-400. 

Ηχηρή απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: Ανάχωμα το Forum στον παραλογισμό

Η εικόνα των μαχητικών Rafale να «σκίζουν» τον ελληνικό ουρανό στην Τανάγρα ήταν αρκετή για να πείσει τους Τούρκους, ότι τώρα . περισσότερο από ποτέ τους S-400 

ΚΑΛΙΝ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ 

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν δεν έμεινε στους S-400, αλλά επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, με αφορμή τις δηλώσεις του για το Κυπριακό. «Το να πηγαίνει ο Μητσοτάκης στην Κύπρο, να κάθεται με τον Κύπριο ηγέτη και να χαρακτηρίζει ως κατοχή την τουρκική στρατιωτική παρουσία  είναι μία προκλητική δήλωση» υποστήριξε!

Η Υπουργός των Εμιράτων που έκλεψε την παράσταση στο Philia Forum  

ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, διαμήνυσε: « Έξυπνη ισχύς είναι να βγαίνουμε από την προβλέψιμη και αναμενόμενη ηγετική παρουσία της χώρας στα Βαλκάνια και να χτίζουμε συμμαχίες».

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιρακινό ΥΠΕΞ, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.   

Philia Forum: Ο Μητσοτάκης ανοίγει τη σημαντική συνάντηση ΥΠΕΞ στην Αθήνα

Το χθεσινό Philia Forum που διοργάνωσε η Αθήνα με τη συμμετοχή τεσσάρων  κομβικών αραβικών δυνάμεων και τριών κρατών της ΕΕ (μεταξύ των οποίων η Γαλλία) εξόργισε την τουρκική διπλωματία αφού οι επτά συμμετέχουσες χώρες επανέλαβαν την προσήλωσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

 «Αυτή η πρωτοβουλία είναι μία προσπάθεια σχηματισμού συμμαχίας που χτίστηκε πάνω στην εχθρότητα απέναντι στην Τουρκία, αντί για τη φιλία» δήλωσε ο Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

 Ο Ν. Δένδιας «σήκωσε το γάντι» και στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Ιράκ ανέφερε:

«Είναι λυπηρό ότι η προσπάθεια αυτή αντί να βρει ανταπόκριση, διαστρεβλώνεται από ορισμένα κέντρα και μάλιστα εκτοξεύονται εναντίον μας κατηγορίες και ύβρεις! Εμείς δεν πρόκειται να συρθούμε σε αυτήν  τη ρητορική».