Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το 2ο κύμα της πανδημίας»

«Διπλωματική ήττα της κυβέρνησης» στη Σύνοδο Κορυφής

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη έριξε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Τσίπρας απάντησε για το σπίτι στο Σούνιο - «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σοβαρή διαδικασία καταγραφής κρουσμάτων στη χώρα. «Ο κ. Μητσοτάκης είχε οκτώ μήνες να προετοιμάσει τη χώρα, να ενισχύσει ΕΣΥ και ΕΟΔΥ, να πάρει μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα. Αντί να κάνει όλα αυτά και να αξιοποιήσει τον χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε ότι νίκησε τον κορωνοϊό» ανέφερε.

Αναφερόμενος στα τεστ, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φωνάζει» από τον Μάρτιο για να συνταγογραφούνται τα τεστ.

«Ενώ έχουμε πάνω από δέκα μέρες εκατόμβη νεκρών, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτικό θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την εκατόμβη νεκρών, για τις παραλείψεις και τα λάθη οκτώ μηνών» συνέχισε.

«Διπλωματική ήττα της κυβέρνησης» στη Σύνοδο Κορυφής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής. «Χθες είχαμε πολύ αρνητική εξέλιξη, μία ακόμα διπλωματική ήττα για τη χώρα» ανέφερε.

«Είχαν προαναγγείλει κυρώσεις που θα ''δαγκώνουν'' και πέρασαν κάτω από τον πήχη. Ως τον Μάρτη η Τουρκία έχει δυνατότητα να σουλατσάρει με το Όρουτς Ρέις» είπε τέλος ο κ. Τσίπρας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ