Χαρδαλιάς: Πτώση στα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά όχι η αναμενόμενη 

«Ας μη βιαζόμαστε» δήλωσε για το πώς και πότε της άρσης του lockdown    

Στη μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά όχι ακόμα στον αναμενόμενο βαθμό, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.    

Κορωνοϊός: 84 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - 549 οι διασωληνώμενοι στη χώρα  

«Τίθεται θέμα για την πιστή εφαρμογή των μέτρων γιατί στη  Bόρεια Ελλάδα παρατηρείται ύφεση, αλλά όχι με τους ρυθμούς που περιμέναμε» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, o οποίος επισήμανε ότι η «εφαρμογή των μέτρων αποτελεί για τον καθένα από εμάς καθημερινό στοίχημα ζωής».    

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε ότι «όσο πιο πιστά εφαρμόζουμε τα μέτρα,  τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει η ανάγκη εφαρμογής τους».        

Έλεγχοι για κορωνοϊό: Πρόστιμα ύψους 1.546.677€ μέσα σε τρεις μέρες

Για τις αποφάσεις άρσης των περιοριστικών μέτρων του lockdown και πότε θα ανακοινωθούν, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε σε σχετική ερώτηση «ας μη βιαζόμαστε, όσες αποφάσεις είναι να παρθούν,  θα παρθούν στην ώρα τους» και κατέληξε:  

Χαρδαλιάς: Αυτοί οι κανόνες ισχύουν πλέον για τα χερσαία σύνορα 

«Όταν μπούμε στη διαδικασία της άρσης των περιορισμών το βασικό μας κριτήριο θα είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν σε καθημερινή βάση και τα αξιολογούμε».

Προηγουμένως είχε αναφέρει ότι παρότι κατανοεί την αγωνία των καταστηματαρχών  αποκλειστικό κριτήριο της κυβέρνησης για το άνοιγμα ή όχι της αγοράς, είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα.