Σκουρλέτης για Κοντονή: Αποχώρησε μόνος του

«Πολύ βαρύ να χαρακτηρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ σταλινική Αριστερά»

«Με αυτά που είπε, εκ των πραγμάτων και με δική του επιλογή ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε μόνος του», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τον νέο Ποινικό Κώδικα, που προκάλεσαν σάλο.

«Το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, “σταλινική αριστερά”, είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση», τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Κοντονής, στην επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τρεις μέρες, δεν έθεσε ποτέ αυτούς τους προβληματισμούς που είπε δημόσια, ούτε απευθύνθηκε σε κάποιο όργανο του κόμματος.

Παραίτηση Κοντονή από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για Τσίπρα

Ο ίδιος άφησε αιχμές για τον χρόνο που επέλεξε να προχωρήσει σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Κοντονής, δηλαδή μια ημέρα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μια κορυφαία στιγμή για την Δημοκρατία στην Ευρώπη και μετά την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ελλάδα από το ’74 και μετά.

Πέτσας: Να πάρει θέση ο Τσίπρας σε όσα κατήγγειλε ο Κοντονής

Όσον αφορά τον νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν διαφοροποιήθηκε κατά την ψήφισή του στη Βουλή.

Όπως είπε, ο Ποινικός Κώδικας δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γράφτηκε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Εξήγησε ότι πρόκειται για έναν κώδικα που παρουσιάζεται στη Βουλή ως σύνολο και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτόν παρά μόνον εκ των υστέρων, μετά την ψήφισή του.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να κάνει απαραίτητες αλλαγές και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για υποκρισία, καθώς όπως είπε, οι παρεμβάσεις της στον Ποινικό Κώδικα δεν άλλαξαν τις επίμαχες διατάξεις, αλλά υποθέσεις μαύρου χρήματος.