Αποκάλυψη: Τα μέτρα που θα επιβάλλονται ανάλογα με τα χρώματα στον χάρτη  

Κάθε περιοχή και τα δικά της μέτρα - Πότε θα επιβάλλεται lockdown

Τις αλλαγές που φέρνει η εισήγηση των ειδικών που έγινε αποδεκτή, η χώρα να μοιραστεί  σε τέσσερις ζώνες, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του Covid-19, αλλά και κάθε ζώνη να έχει το δικό της χρώμα και τα δικά της μέτρα, αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Χαρδαλιάς: Έρχονται στοχευμένα μέτρα την Παρασκευή για τον Covid-19  

Οι πράσινες περιοχές  - με τα ελάχιστα κρούσματα -   θα έχουν ως σήμανση  «απλή ετοιμότητα». Τι σημαίνει αυτό για την εστίαση;  6 άτομα στο τραπέζι, ενώ  θα κλείνουν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.  

 Covid-19: Τι σκέφτεται η κυβέρνηση για τις ώρες λειτουργίας στην εστίαση  

Στις κίτρινες περιοχές ανεβαίνει ο συναγερμός καθώς μπαίνουν σε «επιτήρηση».  6 άτομα κι εδώ στο τραπέζι, αλλά τα καταστήματα θα κλείνουν νωρίτερα,  στις 12.30 π.μ. 

Οι πορτοκαλί περιοχές  θα χαρακτηρίζονται ως «αυξημένης επιτήρησης». Η  εισήγηση είναι για 4 άτομα στα τραπέζια, με τα καταστήματα εστίασης να παραμένουν κλειστά μεταξύ 12.00 πμ  και  5 πμ, με την Αττική να είναι σε αυτήν την κατηγορία, με τα σημερινά δεδομένα.

Να ανοίξουν πάλι τα χειμερινά θέατρα αποφασίζει η κυβέρνηση  

Στο κόκκινο ο χαρακτηρισμός είναι «αυξημένος κίνδυνος» και…  κλείνουν όλα, καθώς επιβάλλεται αυτομάτως lock down!  

Aνάλογα με το χρώμα κάθε περιοχής θα εκδίδεται και  η οδηγία για τις μάσκες,  για τις πληρότητες στα θέατρα και άλλα μέτρα.  

Το κριτήριο για την κατηγορία κάθε πόλης θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των νοσοκομείων.  Μια πόλη που δεν έχει νοσοκομείο  μπορεί να «κοκκινίσει» πιο γρήγορα από την Αθήνα που έχει πολλά.