Χαρδαλιάς: Λέσβος και Ζάκυνθος στα ειδικά περιοριστικά μέτρα 

Διακόπτονται οι πτήσεις από Βαρκελώνη

Παράταση υφιστάμενων μέτρων αλλά και νέα  μέτρα για τον κορωνοϊό  ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινη ενημέρωση.   

Συναγερμός για κορωνοϊό: Ολοένα και μικραίνει η μέση ηλικία των κρουσμάτων

H Λέσβος και η Ζάκυνθος προστίθενται από  τις 6 π.μ. της 29ης Αυγούστου στις περιοεχές όπου ισχύει το καθεστώς των ειδικών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό (μέχρι 9 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις και μέχρι 4 στο ίδιο τραπέζι στην εστίαση ή 6 όταν  πρόκειται για συγγενείς α΄ βαθμού),  ενώ ισχύει και η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων ψυχαγωγίας και εστίασης μετά τα μεσάνυχτα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.    

Στο καθεστώς  επβαρυμένων περιοχών (ανώτατο όριο ατόμων τα 50 σε εκδηλώσεις)προστίθεται η Ημαθία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση για 14 μέρες των μέτρων για εστίαση, πανηγύρια, λιτανείες, κλείσιμο καταστηματων μέχρι τις 12 το βράδυ κ.α. όπως και τη διακοπή πτήσεων από τη Βαρκελώνη, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων σε ταξιδιώτες που προέρχονταν από την Καταλωνία και τη βόρεια  Ισπανία (από όπου οι επτά στους δέκα επισκέπτες προσκόμιζαν αρνητικό τεστ και ο μοριακός έλεγχος στην Ελλαδα τους έβγαζε θετικούς).   

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας (όπως με τη  νεαρή γυναίκα  που επιχείρησε να μεταβεί για διακοπές στη Σαντορίνη παρότι είχε βγει θετικό το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για τον κορωνοϊό) και επισήμανε τη σημασία της ατομικής ευθύνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «πόσο σημαντική είναι η ατομική ευθύνη για να βγούμε νικητές από τον πόλεμο».   

Κορωνοϊός: 24χρονη ήξερε ότι ήταν θετική και πήρε πλοίο για Σαντορίνη