«Είναι μια ιστορική ημέρα, μια εθνική επιτυχία και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, εφόσον επενδύσουμε τα χρήματα αυτά για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα», είπε ο Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τη συμφωνία των 27 ηγετών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής.
Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, άλλαξε η αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, «αλλά το ποσό για την Ελλάδα είναι τελικά μεγαλύτερο».
Τα βρήκαν οι Ευρωπαίοι: Έκλεισε η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ισορροπημένο πακέτο με τους αναγκαίους συμβιβασμούς και πως η Ελλάδα έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο αυτές τις 5 ημέρες των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός. Ο κ. Πέτσας τόνισε για πρώτη φορά θα υπάρξει χρηματοδότηση με κοινό μηχανισμό, κάτι που όπως είπε αποτελεί βήμα και προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Μητσοτάκης: «Πάνω από 70 δισ. ευρώ στην Ελλάδα»
Όσον αφορά τα περί νέου μνημονίου, ο κ. Πέτσας απέρριψε τις αιτιάσεις λέγοντας ότι οι κανόνες είναι κοινοί για όλους τους εταίρους και δεν υπάρχει βέτο στις εκταμιεύσεις.
Όπως εκτίμησε, τα πρώτα χρήματα θα φτάσουν στην Ελλάδα εντός του 2020 και θα χρηματοδοτηθούν δαπάνες, που έγιναν ήδη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Για Μάτι: Έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από τη Δικαιοσύνη
Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για το Μάτι,είπε πως την υπόθεση θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη και, εάν υπάρξουν εμπλοκές πολιτικών προσώπων, θα εξεταστεί σε επίπεδο Βουλής.
Χαρακτήρισε τραγικά και ανήκουσα τα όσα ακούγονται στους αποκαλυπτικούς διαλόγους για Κύθηρα και το Μάτι και σημείωσε πως έχουν ξεκινήσει σε επίπεδο Δικαιοσύνης έρευνες για αυτές τις υποθέσεις.
Σε διοικητικό επίπεδο, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν υπηρετεί πλέον στην Πυροσβεστική.