Με κυρώσεις από την ΕΕ αντιδρά η Αθήνα στην «άλωση» της Αγίας Σοφίας

Στο τραπέζι η επιβολή οικονομικών μέτρων στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ

Την κίνηση του Ερντογάν να «αλώσει» την Αγιά Σοφιά σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αντίδραση Ελλάδας και ΕΕ.  

Θλίψη για την Αγιά Σοφιά: Άνοιξε ο δρόμος για να γίνει τζαμί

«Δεν του λείπουν τα τζαμιά,  3.500 τζαμιά έχει η Κωνσταντινούπολη.  Ήθελε να αποδείξει  ότι είναι μεγαλύτερος ηγέτης και από τον Κεμάλ και ότι ξαναφέρνει την αίγλη της οθωμανικής αυτοκρατορίας στους Τούρκους που καταρρέουν οικονομικά» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star. 

Δένδιας: Παγκόσμια πρόκληση η απόφαση για την Αγιά Σοφιά    

Όπως πρόσθεσε η ενέργεια του Τούρκου προέδρου δείχνει και κάτι άλλο που μας ανησυχεί, ότι κόβει επαφές με τη Δύση: «Χαρακτηριστικό είναι ότι Μέρκελ, Μακρόν,  η  πρόεδρος της Κομισιόν, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, του είπαν να μην το κάνει και τους αγνόησε.  Που σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να το “τερματίσει” και ενδεχομένως να υλοποιήσει όλες τις απειλές του - και για τις γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης».   

Η Κ. Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της:

 «Τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών, με τη συμμετοχή του Νίκου Δένδια, για κυρώσεις στην Τουρκία . Τόσον καιρό τον χαϊδεύουν αλλά σήμερα ελπίζουμε ότι κατάλαβαν ποιος πραγματικά είναι ο Ερντογάν και να αποφασίσουν να πάρουν το μόνο μέτρο που θα τον πονέσει,  να του κόψουν τα λεφτά. Και εμείς και οι Γάλλοι θα πλειοδοτήσουμε σε  αυτό».