Σήμερα η λίστα με τις χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα

Έτσι θα λειτουργήσει ο τουρισμός φέτος το καλοκαίρι

Η λίστα με τις χώρες που θα πάρουν το πράσινο φως από αύριο 1η Ιουλίου για να επισκεφτούν τη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι θα ανακοινωθεί σήμερα από την κυβέρνηση μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με την ΕΕ. 

Αγωνία στον τουρισμό: Πέντε οι μεγάλες χώρες στην ελληνική black list! 

Αν μάλιστα για οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες για μια κοινή ευρωπαϊκή λίστα, τότε η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη δική της. 

Η λίστα αυτή θα αφορά σε αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες

Μαξίμου: Όχι σε απευθείας πτήσεις από Μ. Βρετανία - Σουηδία μέχρι 15/7

Στην κυβέρνηση δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από τα θετικά δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο για την Ελλάδα που παρουσιάζεται ως ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times και άλλως εφημερίδων του διεθνή Τύπου, η Ελλάδα ως προορισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων. 

1η Ιουλίου: Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού

Έτσι, από αύριο 1η Ιουλίου:

  • θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια.
  • ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων, αποκαθιστώντας την πλήρη οδική σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Αντίθετα:

  • απαγορευτικό θα ισχύσει μέχρι τις 15 Ιουλίου για τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία,
  • ενώ για τις τρίτες χώρες (εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης) η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσεται από την ΕΕ και σύμφωνα με πληροφορίες βάζει μπλόκο στην έλευση τουριστών από ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη, όπου εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την πλήρη επανεκκίνηση του τουρισμού, όπως ο τρόπος πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ, τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς, σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Μητσοτάκης: «Έτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες με ασφάλεια»

Βασική προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα αποτελεί η υποχρεωτική συμπλήρωση ειδικής φόρμας 48 ώρες πριν από την άφιξη των τουριστών εδώ, που θα την βρουν στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr.

Ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ για 15 κράτη - Όχι όμως για ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία

Σε αυτήν οι τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώνουν:

  • τα στοιχεία του εισερχόμενου,
  • τη χώρα προέλευσης
  • και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, αντιμέτωπες με ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα βρίσκονται όλες οι υγειονομικές δομές της χώρας, με το σύνολο των υπηρεσιών τους να βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ) από το υπουργείο Υγείας.