Δωμάτια απομόνωσης με ΚΥΑ στα ξενοδοχεία, για τουρίστες με Covid-19!

Θεοχάρης: Σημαντικό βήμα για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας     

Το βίντεο του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για τα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα  

Η δημιουργία δωματίων – χώρων απομόνωσης,  για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, προβλέπεται στις ξενοδοχειακές μονάδες, με απόφαση των υπουργών Οικονομίας,  Υγείας και Τουρισμού, για τις περιπτώσεις που η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Βρετανία: Νέα άρση μέτρων στις 4 Ιουλίου - Τι επαναλειτουργεί

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η λύση αυτή προσωρινού χαρακτήρα συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας» και επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα  του ελληνικού τουρισμού . Γι΄αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ΄ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19». 


Covid -19: Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως- Σχεδόν 470.000 νεκροί

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος. 

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο».