Γεραπετρίτης: Κανένα μνημόνιο για τα 32 δισ. σε Ελλάδα από ΕΕ

Για Τουρκία: Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης

«Τεράστιο» χαρακτήρισε το οικονομικό πακέτο για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών από την ΕΕ, εκ του οποίου αντιστοιχούν 32 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ο Γιώργιος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας ότι «δίνεται με τη μορφή επιδότησης και όχι δανείου».

«Τα χρήματα θα δοθούν κυρίως για την ανάκαμψη της οικονομίας, με τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων. Η ΕΕ έχει δώσει κατευθύνσεις για το πού θα δοθούν τα χρήματα. Δεν είναι για εξυπηρέτηση ταμειακών αναγκών, αλλά θα πρέπει να πιάσουν τόπο», είπε ο υπουργός Επικρατείας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Θα πρέπει τα χρήματα να επενδυθούν όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της χώρας, όπως η δημόσια υγεία, το ψηφιακό κράτος και η πράσινη οικονομία».

Μπακογιάννη: Το Αιγαίο είναι θωρακισμένο

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ντομπρόβσκις, ότι η πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι «με πολύ αυστηρούς όρους», ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε «μίλησε κυρίως για το υφιστάμενο πλαίσιο, το σύστημα ενισχυμένης εποπτείας. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και γι’αυτό είμαστε πολύ συνεπείς».

Κορωνοϊός: Δίνει 750 δισ. για ανάκαμψη η Κομισιόν – Τα 32 δισ. για Ελλάδα

«Η εκτίμησή μας είναι ότι δε θα υπάρξουν νέες δεσμεύσεις, αλλά γενικές κατευθύνσεις», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι, «η ελληνική κυβέρνηση θα έχει έτοιμο πλάνο τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Μητσοτάκης σε υπουργικό: Ευκαιρία να μετασχηματίσουμε την Ελλάδα

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως  «για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση του οδηγού σε τομείς όπως η διπλωματία και η δημόσια υγεία. Δε θα χαραμίσουμε τη διπλωματία, έχουμε διεθνείς δεσμούς».

«Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είμαστε πλήρως έτοιμοι και διπλωματικά και επιχειρησιακά να αντιδράσουμε. Είμαστε πολύ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Έχουμε διεθνείς συμμαχίες που μπορούν να πάρουν θέση κάθε στιγμή».