Παναγιωτόπουλος-Οινούσσες: Κίνδυνος ατυχήματος από τις τουρκικές προκλήσεις

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας» σημείωσε ο ΥΠΕΘΑ

Την τουρκική προκλητικότητα με αφορμή το χθεσινό περιστατικό παρενόχλησης σε βάρος ψαράδων στις Οινούσσες, σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αιγαίο: Τουρκικές ακταιωροί παρενόχλησαν ελληνικά σκάφη

«Υπάρχει ο φόβος ατυχήματος καθώς υπάρχει πάρα πολλή δραστηριότητα σε πολύ μικρό χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
«Κάποιες μέρες είναι μεγάλη η ένταση, άλλες μέρες υπάρχει ησυχία», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς βλέπουμε τη συνολική εικόνα, αυξημένη δραστηριότητα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, καθώς δεν έχει κοπάσει η κατάσταση στον Έβρο», τονίζοντας ότι:«Η ένταση σε μικρούς χώρους αυξάνει τον κίνδυνο για ατύχημα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως η χώρα μας περιμένει «καλή τη πίστη μια καλύτερη συμπεριφορά» από την Τουρκία, καθώς, όπως είπε, έχουν γίνει διαβήματα προς το ΝΑΤΟ και Οργανισμούς. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας».

Η τελευταία του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του ήταν πριν από 15-20 μέρες, έκανε γνωστό ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ. «Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, να τους αποτρέπουμε, να τους αναχαιτίζουμε και να εξηγούμε, όπως π.χ στον Έβρο, ότι θα ενισχύσουμε τα σύνορά μας ως άγρυπνοι φρουροί κι αυτό δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας ή εξήγησης», τόνισε.

«Εμείς δείχνουμε καλή διάθεση, θέλουμε να δείξει και η άλλη πλευρά, τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε: « Δε νομίζω πως η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση μέχρι την πρόκληση άλλων καταστάσεων, αλλά τα δείγματα συμπεριφοράς μας κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαζόμαστε».