Πέτσας: Να ζητήσει συγγνώμη ο Βαρουφάκης που πήγε στην Αίγινα 

Δήμαρχος Αίγινας: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» είπε στους αστυνομικούς!   

Σάλος έχει ξεσπάσει για την ενέργεια του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη να μεταβεί στην Αίγινα παρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Στην Αίγινα ο Βαρουφάκης παρά τα μέτρα! – Τι απαντά ο ίδιος

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καταδίκασε μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open tην ενέργεια του κ. Βαρουφάκη και τόνισε ότι «πρέπει να ζητήσει συγγνώμη».   

Βαρουφάκης: Μένουμε σπίτι και… ακούμε τα ηχογραφημένα μου από Eurogroup

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 ότι διαμένει μόνιμα στην Αίγινα ζήτησε να δώσει στη δημοσιότητα τη διεύθυνση κατοικίας του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις.  

«Δεν είναι καλό παράδειγμα» τόνισε.

Την ενέργεια του κ. Βαρουφάκη καταδίκασαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος κ.α.    

«Όχι δεν είμαι μονιμος κάτοικος της Αιγινας, αλλά να σας θυμίσω ότι ήμουνα κλεισμένος στο σπίτι μου στην Αiγινα πολύ πριν την απαγόρευση και η Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ξεκάθαρο ότι λέει πως οι βουλευτές εξαιρούνται για ην ασκηση των βουελυτικων τους καθηκόντων" δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στον Θέμα 104,6. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ: ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ 

Για το συμβάν με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ 25,  Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε έλεγχο των λιμενικών στην Αίγινα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.
«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά. Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους,  εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάννης Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής». Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε ο Βαρουφάκης «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «ήμουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο δήμαρχος.