Γιατί απουσίασε ο Σαμαράς από την ψηφοφορία για την τροπολογία

Τι είπε ο ίδιος στην επικοινωνία του με τον Γραμματέα της ΚΟ

Μία από τις απουσίες που προκάλεσαν αίσθηση από την ψηφοφορία για την τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με την οποία καταργείται η ποινή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε ζητήματα πολυιδιοκτησίας ή έχουν προβλήματα με το μετοχικό τους κεφάλαιο,  ήταν αυτή του πρώην πρωθυπουργού και νυν βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. 

Αυτή είναι η τροπολογία της κυβέρνησης για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Το γεγονός μάλιστα ότι ήταν η δεύτερη συνεχόμενη απουσία σε ζήτημα μεγάλου ενδιαφέροντος, μετά την αντίστοιχη απουσία του από την ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (για την οποία όμως επικαλέσθηκε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ) προκάλεσε άλλου είδους συνειρμούς, σε συνδυασμό με το ότι είχε τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από την  ηγεσία της ΝΔ.

Τροπολογία για ΠΑΟΚ: Όποιος δεν ψηφίσει, διαγράφεται

 Όπως πάντως έγινε γνωστό, ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως μετά την ψηφοφορία με τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ  Σταύρο Καλαφάτη και του ανέφερε ότι δεν ήταν στη Βουλή «για προσωπικούς λόγους». 

Τροπολογία για ΠΑΟΚ: Πέρασε με 156 «ναι» - Ποιοι «γαλάζιοι» έλειπαν

Από τη ΝΔ δε δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για το ποιοι ήταν ακριβώς οι «προσωπικοί λόγοι», αλλά από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος διαμηνύεται ότι οι εξηγήσεις κρίθηκαν επαρκείς.