Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Θα δώσει το παρών και στην παρουσίαση του σήματος των μακεδονικών προϊόντων

Με τον Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Επί τάπητος θα βρεθεί η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική χώρα, αλλά και φυσικά η ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση ρίχνει μεγάλο βάρος στο θέμα των εμπορικών σημάτων των μακεδονικών προϊόντων, επισημαίνοντας ότι στόχος της είναι η στήριξης της επωνυμίας και του brand name της αυθεντικής Μακεδονίας.

Επιμένουν οι Σκοπιανοί: Διατηρούν το «μακεδονικό» εμπορικό σήμα

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει στον Ζόραν Ζάεφ τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη πως ο ίδιος δε θα υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα τονίσει στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας πως απαραίτητη προϋπόθεση για να στηρίξει το αίτημα της γειτονικής χώρας είναι η αυστηρή τήρηση όσων προβλέπονται στη Συμφωνία.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ θα γίνει στις 18.30, ενώ στις 19.30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις 20:30, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του 4ου «Thessaloniki Summit»
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ