Κεραμέως: Σημαιοφόροι με βάση την προσπάθεια και όχι με βάση την τύχη

Επιλογή με τον βαθμό και για παραστάτες - κατάθεση στεφάνου

«Επιδιώκουμε να μεταδώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ένα κεντρικό μήνυμα της Κυβερνητικής πολιτικής μας: ότι προκρίνεται η προσπάθεια έναντι της τύχης, ότι αξίζει να επιδιώκουν οι μαθητές μας να βελτιώνονται αντί να εύχονται να κληρωθούν» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, σχετικά με την κατάργηση της διάταξης επί κυβέρνησης Τσίπρα, για  την επιλογή των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις των δημοτικών σχολείων από κλήρωση. 

«Αλλάζει ο τρόπος επιλογής των σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων για την κατάθεση στεφάνου στα δημοτικά σχολεία. Εφεξής η επιλογή τους θα γίνεται με κριτήριο την επίδοσή τους κατά την Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου και με βάση τον γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τους» ανέφερε η κ. Κεραμέως.  «Πρόκειται για κίνηση πρωτίστως συμβολισμού, με σκοπό την επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών και η παροχή κινήτρου για τη βελτίωση των επιδόσεών τους. Η παρούσα διάταξη εφαρμόζεται και για το διδακτικό έτος 2019-2020» συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.  

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαιδαγωγική η επιλογή του καλύτερου μαθητή ως σημαιοφόρου

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ζήτημα, επισήμανε η υπουργός Παιδείας:   

«Για εμάς κύριες και κύριοι συνάδελφοι, Άλλο η ισότητα, και άλλο η ομοιότητα. Ναι στην ισότητα, και δη στην ισότητα ευκαιριών στην παιδεία, για αυτό και πασχίζουμε για παράδειγμα για να γίνει πράξη η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Αλλά άλλο η ομοιότητα. Δεν είναι όλοι όμοιοι. Και οφείλουμε ως Πολιτεία να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια, την προσπάθεια του καθενός να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό».