Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας – Ομιλητής σε φεστιβάλ

Θα έχει επαφές με στελέχη από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο

Στη Ρώμη θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο φεστιβάλ που οργανώνει το κόμμα Articolo Uno.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του φεστιβάλ και ταυτόχρονα θα έχει επαφές με στελέχη από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη, όπως είναι οι κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας και η προσφυγική κρίση. 

Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση του Κόντε

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η Λέγκα, του Σαλβίνι, και πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι, που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana.