Ο υπουργός Ναυτιλίας στο STAR: Περισσότερα δρομολόγια στη Σαμοθράκη

Ακόμη θα δρομολογηθεί η σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης με τη Λήμνο

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με το χάος που δημιουργήθηκε με τα πλοία στη Σαμοθράκη.

Σαμοθράκη: Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το χάος με τα πλοία

Σαμοθράκη: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για μη εκτέλεση δρομολογίων των πλοίων

Μητσοτάκης: Ευρεία σύσκεψη για τη Σαμοθράκη - Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός

Σαμοθράκη: Τουρίστες επισπεύδουν την αναχώρησή τους από το νησί

Όπως επεσήμανε ο υπουργός στο λιμάνι της Σαμοθράκης υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στην ασφάλεια προσέγγισης, καθώς πλοία μεγαλύτερα των 115 μέτρων δεν μπορούν να το προσεγγίσουν. Η δεύτερη παράμετρος του προβλήματος είναι ότι ο πυθμένας έχει να καθαριστεί πολλά χρόνια. 

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε οριστική λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Διασφαλίστηκε η σύνδεση μέχρι 31/10 όποτε και λήγει η σύμβαση με την τωρινή πλοιοκτήτρια εταιρία και αποφασίστηκε η βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης των αγόνων γραμμών. «Αυτό πρακτικά σημαίνει νεότερα πλοία με καλύτερα χαρακτηριστικά και η δυνατότητα πλοίου αντικατάστασης» υπογράμμισε. 

Παράλληλα, θα δρομολογηθεί η σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης με τη Λήμνο, κατά τη θερινή περίοδο. Ακόμη, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα καθαριστούν μετά από πολλά χρόνια οι πυθμένες και των δύο λιμανιών της Σαμοθράκης.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR