Ρουσόπουλος: Στόχος της ΝΔ η αυτοδυναμία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από αυτούς που κατηγορούσε»

Τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην εκπομπή «Με ανοιχτά Χαρτιά» στο κανάλι Alert. 

«Η Νέα Δημοκρατία δεν εφησυχάζει. Εμείς στοχεύουμε σε μια αυτοδυναμία, η οποία θα μας δώσει τη δύναμη στη Βουλή να περάσουμε εκείνα τα νομοσχέδια που θεωρούμε απαραίτητα» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και πρόσθεσε: «Παραλλήλως όμως, ζητάμε τη συναίνεση σε ζητήματα που απασχολούν συνολικά τον πολιτικό κόσμο». 

Όσον αφορά στην αντεπίθεση που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση με τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου, για το ζήτημα των μετατάξεων συγγενών,  μετά τις διαστάσεις που έλαβε με αφορμή την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία τελικά αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε: 

«Υπάρχει ένας μύθος στον Αίσωπο όπου η αλεπού, αφού κόπηκε η ουρά της, πήγε στο παζάρι και προσπαθούσε, κρύβοντας την κομμένη ουρά, να πει σε όλες τις αλεπούδες να κόψουν και αυτές την ουρά τους για να είναι όλες ίδιες. Που μας οδηγεί αυτός ο μύθος; Στο 2015 όταν η σημερινή κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούσε δια του προέδρου του τότε και πρωθυπουργού σήμερα, να μας πει ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα πάντα, να φύγουν οι νοοτροπίες του παρελθόντος που ήταν πολύ κακές, οι τροπολογίες που ερχόντουσαν σωρηδόν κ.ο.κ. Πέντε χρόνια μετά τι μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι έκαναν και οι άλλοι τα ίδια, άρα τα κάνω και εγώ, άρα δικαιολογούμαι. Αυτό αποδεικνύει πρώτον πενία επιχειρημάτων και δεύτερον, ότι δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από αυτούς που κατηγορούσε. Αν τα έκαναν έτσι όλοι υπόλοιποι...!».