Ο Ρέγκλινγκ μας δίνει κουράγιο: Έχετε αφήσει πίσω τα χειρότερα

Επεσήμανε, ωστόσο, πως δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής

Μήνυμα ώστε να κάνουμε...κουράγιο έστειλε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχουμε κάνει τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Όπως είπε, η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 15,5% του ΑΕΠ και πλέον καταγράφει διαρκώς πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που, όπως σημείωσε, δείχνει ότι επήλθε μια τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας.

«Μαύρα» σενάρια από ΔΝΤ από την επιστροφή αναδρομικών και δώρων

«Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ESM, προειδοποιώντας όμως ότι η χώρα «δεν έχει φθάσει στο τέλος του δρόμου» και πως υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμα να εφαρμοστούν και πως οι προσπάθειες θα πρέπει να εστιάσουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

Bloomberg: Πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ σχεδιάζει ο Τσίπρας λόγω εκλογών

Όσον αφορά στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει πρόωρα μέρος των δανείων του ΔΝΤ, ο Ρέγκλινγκ το σχολίασε θετικά: «Εφόσον η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει το ΔΝΤ νωρίτερα θα πρέπει να διαβουλευτεί με του πιστωτές της. Αλλά αυτό είναι ένα θετικό σημάδι».

Τέλος, υπενθύμισε ότι χάρη στα χαμηλά επιτόκια των δανείων, η Ελλάδα εξοικονομεί ετησίως περίπου 12 δισ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ.