Υποψήφιος στην Κεντρική Μακεδονία ο Άγγελος Χαριστέας

Ποιοι άλλοι γνωστοί αθλητές κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004, Άγγελος Χαριστέας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει παίξει σε Άρη, Βέρντερ Βρέμης και Άγιαξ και είναι πλέον 39 ετών, θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Απόστολος Τζιτζικώστας Αλληλεγγύη», του νυν Περιφερειάρχη.

Ο κ. Χαριστέας δεν είναι ο μόνος πρώην αθλητής που περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια του Απόστολου Τζιτζικώστα, αφού κατεβαίνουν και ακόμη τρεις βετεράνοι των γηπέδων: ο πρώην παίκτης Ηρακλή και ΠΑΟΚ, Λάκης Παπαϊωάννου , ο πρώην παίκτης του Άρη, Ντίνος Κούης, και ο πρώην καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος.

Δεν είναι αυτοί όμως οι μοναδικοί υποψήφιοι από τον χώρο του αθλητισμού στις ερχόμενες  εκλογές (ευρωεκλογές ή αυτοδιοικητικές). 

-Ο ασημένιος ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης   θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

- Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή των ελληνικών γηπέδων, μέλος και αυτός της χρυσής ομάδας του 2004 θα δοκιμαστεί στο γήπεδο της πολιτικής ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με τον Κώστα Μπακογιάννη.

-Ο Σπύρος Λιβαθινός,  μια από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου για δυο δεκαετίες , προσδοκά να είναι ο επόμενος δήμαρχος  Μαραθώνα.

-Μετά τις νίκες με τα χρώματα της Εθνικής, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα, κατεβαίνει στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού,   ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. 
 

O Γιούρκας Σεϊταρίδης θα είναι υποψήφιος στην Αθήνα

Υποψήφια με τον κ. Τζιτζικώστα θα είναι η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, η οποία είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο ως υπεύθυνη ανασκαφών το 2012 στον Τύμβο Καστά, που αποκάλυψε το σπουδαίο μνημείο της Αμφίπολης, αλλά και η χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Το μυστικό της Αμφίπολης – Πού κοιτά η είσοδος του Τύμβου Καστά

Υποψήφιοι με τον συνδυασμό του νυν Περιφειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι αρκετοί πρώην αθλητές / Φωτογραφία από Eurokinissi

Το σήμα και οι υποψήφιοι της παράταξης του κ. Τζιτζικώστα, «Αλληλεγγύη», παρουσιάστηκαν χθες στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης.