«Δώρο» στους ΑΝΕΛ η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής!

Ενώ μετρούσε αντίστροφα ο χρόνος για τη διάλυσή της

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τους ΑΝΕΛ  και για το αν θα διαλυθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ενώ ο  Πάνος Καμμένος, που κινδυνεύει να τα χάσει όλα, «οπλίζει»: 

«Εάν προχωρήσουν σε βρώμικες κινήσεις και τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι παρέλαση δεν θα κάνουμε» δήλωσε στον Σκάι, με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να απαντά:  

«Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν και θα κυβερνήσουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας».

Καμμένος: Θα έχουν πόλεμο αν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Παρόλα αυτά η  κυβέρνηση  «κλείνει το μάτι»  στον Πάνο Καμμένο. Δεν πέρασαν ούτε τρείς ώρες απο τις απειλές του και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να πει πως προσανατολίζονται να αλλάξουν τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να μην διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες,  πρόθεση που ερμηνεύεται σαν «δώρο»  ώστε να μην διαλυθούν οι ΑΝΕΛ. 

Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν και θα κυβερνήσουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας

Δεν είναι τυχαίο πως λίγο αργότερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θόδωρος Κατσίκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τα νομοσχέδια. 


«Να σταματήσει η ανερμάτιστη αντιπολιτευτική τακτική εμείς δε θα γίνουμε ποτέ κατακριτές καλών πραγμάτων» δήλωσε ο κ. Κατσίκης.   

Οι ισορροπίες ωστόσο είναι εύθραυστες, αφού το Μαξίμου στηρίζει με θέρμη πρόσωπα που είναι «κόκκινο πανί»  για τον Πάνο Καμμένο. Όπως η Έλενα Κουντουρά, την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε εξαιρετική υπουργό, που κάποιοι προσπαθούν να σπιλώσουν.