Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Οργή από Βαρθολομαίο - Στο φανάρι ο Γαβρόγλου

Κάλεσε την πρόξενο της Ελλάδας για εξηγήσεις ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα έχει σήμερα ο Κώστας Γαβρόγλου, μία μόλις ημέρα μετά την οργή του Φαναριού για τη μη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση για τη συμφωνία  Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε την Παρασκευή τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου για να ζητήσει εξηγήσεις, αλλά και ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Ιερά πυρά κατά Ιερώνυμου και διαμαρτυρία Βαρθολομαίου στην πρόξενο!

Λίγη ώρα μετά, ανακοινώθηκε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι, με το υπουργείο Παιδείας να κάνει λόγο για προγραμματισμένη συνάντηση.

Στις 16 Νοεμβρίου συνέρχεται η Ιεραρχία

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, συνέρχεται η έκτακτη Σύγκλησή της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την «πρόθεση συμφωνίας», όπως τη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: «Κατά την διάρκειά της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας».

Μετά από την Εισήγηση, όπως τονίζεται, θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.