Σάλος από τις δικαιολογίες Νοτοπούλου για τον διορισμό σαν "καθαρίστρια"

Επίθεση από τη ΝΔ – Ποιοι άλλοι ακολούθησαν την ίδια «πεπατημένη»

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου παραδέχτηκε οτι η πρόσληψη της στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν το σκαλοπάτι για να καταλάβει μια καλύτερη θέση. Πρόκειται για μια πάγια πρακτική στο δημόσιο που δυστυχώς δεν άλλαξε ούτε στα χρόνια των μνημονίων

 «Δεν ήταν προσωπική επίθεση, ήταν επίθεση στην κυβέρνηση, τους νέους, τη νέα γενιά και ειδικότερα απέναντι στις γυναίκες» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης για την κριτική που της ασκείται. 

H Κατερίνα Νοτοπούλου χαρακτήρισε σεξιστική την επίθεση που δέχτηκε για την δουλειά της στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Στην πραγματικότητα όμως δεν εργάστηκε εκεί ούτε για μία ώρα. 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ... ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ;

Στη σύμβαση που υπέγραψε η κυρία Νοτοπούλου φαίνεται ότι προσελήφθη ως εργάτρια καθαριότητας με αρμοδιότητα την αποκομιδη 

Σκληρή κριτική στην υφυπουργό εξαπέλυσε η ΝΔ με δήλωση του αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Νίκου Ρωμανού, ο οποίος  υποστήριξε: «Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, προφανώς μπορεί να γίνει υπουργός.. Όχι όμως η κ. Νοτοπούλου, η οποία διέπραξε απάτη». 

Η  νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης είναι μια τυπική περίπτωση ανθρώπου που εκμεταλλεύτηκε τα παράθυρα του νόμου για μια πρόσληψη στο Δημόσιο. Η μέθοδος είναι απλή: Προκηρύσσεται  μια θέση που απαιτεί απολυτήριο δημοτικού. Στην πορεία , ο προσληφθείς εμφανίζει πτυχίο και μέσω της κινητικότητας καταλαμβάνει αμέσως ενα καλύτερο πόστο.  

Ηθικό δεν είναι… Νόμιμο είναι; Η εργατολόγος Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα απαντά στο Star: «Ο νόμος με υποχρεώνει να παραμείνω στη θέση για την οποία έχω προσληφθεί, για 8 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια, καμιά μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν είναι η μόνη. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ακολούθησε την ίδια διαδρομή ως μόνιμος ενώ οι μισοί συμβασιούχοι στα Hot Spot, κατέληξαν σε άλλες υπηρεσίες των δήμων με την κάλυψη της κυβέρνησης.

 Το άρρωστο κράτος δεν αλλάζει. Όπως επισημαίνει ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, "φέρει ευθύνη τόσο η προϊσταμένη αρχή, δηλαδή οι δήμαρχοι, όσο και το υπουργείο Εσωτερικών που πρέπει να ελέγχει την τήρηση της νομιμότητας".