Η ελληνική καταγωγή του Έντι Ράμα που αποκάλυψε ο Νίκος Δένδιας στη Βουλή!

«Κατακεραύνωσε» τον πρωθυπουργό της Αλβανίας όπως και τον Ερντογάν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε ανθελληνικές δηλώσεις τα τελευταία χρόνια, έχει και … ελληνική καταγωγή (εκτός από αλβανική), όπως αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή!

«Ο κ. Ράμα, ο οποίος, για να γνωρίζετε, έχει Ελληνίδα γιαγιά ονόματι Αναγνώστου, με ποιο ηθικό ανάστημα θέτει ζήτημα «τσάμηδων», όταν γνωρίζουμε όλοι το ρόλο του τσαμικού στοιχείου στο β΄ παγκόσμιο πόλεμο; Γιατί τα λέει τώρα αυτά ο κ. Ράμα;» διερωτήθηκε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει κατά το 1/4 ελληνική καταγωγή!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέκρινε με δριμύτητα και τις δηλώσεις Ερντογάν, θέτοντας ζήτημα και για την απουσία αντίδρασης από την πλευρά των εταίρων μας:

«Η συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι μια διμερής, αλλά πολυμερής συνθήκη και αφορά όλα τα σύνορα της Τουρκίας. Γιατί ουδεμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα ασχολήθηκε με τις δηλώσεις αυτές και γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν τις καταδίκασε;» διερωτήθηκε επίσης.

Ανέφερε ακόμα πως όταν ομιλεί για τα "σύνορα της καρδιάς του", ο πρόεδρος της Τουρκίας θέτει μια ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι απευθύνεται σε ένα κατ' αρχάς εσωτερικό ακροατήριο.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε διαφωνία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε, ως Αντιπολίτευση, π.χ. την ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Ερντογάν . Το κράτος της οικονομικής ανάγκης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας εμποδίσει να υπερασπίσουμε τα εθνικά δίκαια» κατέληξε ο κ. Δένδιας.