Τζαβάρας: Πρωτοφανές σκάνδαλο οι αδειοδοτήσεις – Μοντέλο διαπλοκής η υπόθεση της Attica

«Δεν είναι απλή διαπλοκή αλλά εμπλουτισμένη με σωστά, αριστερά και ηθικά μηνύματα»

Μοντέλο διαπλοκής χαρακτήρισε την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.
Όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ στον Σκάι 100.3, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει τη διαβίβαση του πορίσματος της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξετάζει τον δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ
«Βάσει του πορίσματος αυτού, θα ζητήσουμε να γίνει έρευνα στο ζήτημα αυτό γιατί είναι μοντελο διαπλοκής. Δεν είναι απλή συνηθισμένη διαπλοκή, είναι εμπλουτισμένη διανθισμένη και εμβαθυμένη με σωστά, αριστερά και ηθικά μηνύματα» είπε ο κ. Τζαβάρας.
Όπως τόνισε ο ίδιος, η ΝΔ θα ζητήσει «να προσέλθει ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δούμε αν έχει κάνει τον έλεγχο προέλευσης των οικονομικών μέσων θα χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση μιας τηλεοπτικής επιχείρησης και τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών πόρων».
«Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Παρόλ' αυτά έχει δοθεί το ‘‘οκ. Αυτά τα πράγματα συνιστούν ένα π��ωτοφανές σκάνδαλο» υπογράμμισε ο κ. Τζαβάρας.
Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι κρατά σε ομηρεία τους υποψήφιους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ, καθώς έπρεπε να είχαν επιλεγεί από το υπουργικό συμβούλιο, εξηγώντας ότι η παράταση μιας τέτοιας εκκρεμότητας έχει προκαλέσει δυσλειτουργία στα τμήματα των ανωτάτων δικαστηρίων.
Όπως πρόσθεσε, αυτό γίνεται κυρίως για να καλλιεργούνται οι προσδοκίες των υποψηφίων ενώ πρέπει να λάβουν αποφάσεις σε μείζονος σημασίας υποθέσεις όπως το ζήτημα του διαγωνισμού των καναλιών.