Χατζηνικολάου:Είμαστε λίγο Latin America, πρέπει να γίνουμε ευρωπαϊκή δημοκρατία

Σχόλιο για την κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τους "Παραιτηθείτε"

​Η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα την Τετάρτη 15 Ιουνίου βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά» σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, υποστήριξε πως «πρέπει επιτέλους να γίνουμε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, γιατί είμαστε λίγο Latin America».

��Πρέπει να αποδραματοποιήσουμε ότι αφορά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας! Και αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Από το 1983 που είμαι στο πολιτικό ρεπορτάζ δεν έχω δει καμία κυβέρνηση να πέφτει επειδή έγινε μια πετυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της με το σύνθημα “παραιτηθείτε”. Είναι απολύτως βέβαιο δηλαδή ότι, ούτε αυτή η κυβέρνηση θα πέσει όσες χιλιάδες άνθρωποι και να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος. Αντιθέτως, έχω δει πολλές φορές να βλάπτονται πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή ταυτίστηκαν με συγκεντρώσεις που δεν πέτυχαν. Με αυτή την έννοια, όταν μια συγκέντρωση ξεκινά αυθόρμητα από το διαδίκτυο δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει κάποιοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σπεύδουν να την καπελώσουν και να ταυτιστούν με αυτή την εκδήλωση. Αυτό ενέχει έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο. Αν δηλαδή η εκδήλωση δεν είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη, τότε τα κόμματα αυτά κινδυνεύουν να βρεθούν σε πολιτική δυσκολία από την επόμενη μέρα και γιατί δεν θα έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση, αλλά και γιατί η εικόνα δεν θα είναι ανάλογη με τις προσδοκίες που δημιούργησαν όλες αυτές τις μέρες με την ρητορική τους. Αυτό ήταν και το ρητορικό τέχνασμα της κυβέρνησης, η οποία προσπάθησε να ανοίξει μέτωπο με τους "παραιτηθείτε", ώστε να βγει την επόμενη μέρα και να πει “γι'αυτό έγινε όλη αυτή η φασαρία;”» είπε ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Όλα αυτά που συμβαίνουν, οι επιθέσεις υπουργών, οι λαμπάδες της κυρίας Πιπιλή, είναι λίγο γραφικά, δεν ταιριάζουν σε μια δυτική δημοκρατία ευρωπαϊκού τύπου, αντιθέτως θυμίζουν δημοκρατίες Λατινικής Αμερικής και καλό είναι η χώρα να κάνει βήματα μπροστά», κατέληξε ο κ.Χατζηνικολάου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR