Τσίπρας: Η Ελλάδα πλέον βάζει κόκκινες γραμμές – Έρχεται η ανάπτυξη και θα είναι δίκαιη

Επίθεση σε Μητσοτάκη: Ακολουθεί διχαστικό λόγο – Διαπραγματευόμασταν και ευχόταν την αποτυχία μας

«Η σελίδα έχει αλλάξει και η νέα περίοδος προς την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει αρχίσει» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών όπου επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι σε θέση πλέον να βάζει «κόκκινες γραμμές».

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ικανοποιημένος από τη συμφωνία για το χρέος, δηλώνοντας πως «ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να πετύχουμε» και ξεκαθαρίζει πως στις επικείμενες διαπραγματεύσεις «θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους θεσμούς για τους φόρους «και μάλιστα με την αντιπολίτευση και τη διαπλοκή να προσεύχονται για την αποτυχία μας και να μας περιμένουν στη γωνία».

«Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία, μετά από έξι χρόνια λιτότητας. Όμως σήμερα, με την πρώτη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους, έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Περιγράφοντας τους στόχους της νέας αυτής περιόδου, ο ίδιος κάνει λόγο για «δίκαιη ανάπτυξη», σημειώνοντας πως μια ανάπτυξη έχει νόημα «μόνο όταν τα οφέλη της διαχέονται στην κοινωνία».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του «άκρως διχαστικό» και λαϊκίστικο λόγο που βασίζεται σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

Αναφορικά με τις αλλαγές για τον εκλογικό νόμο, επισημαίνει πως πρέπει να ολοκληρωθούν «πολύ πριν από το φθινόπωρο του 2019�� και εκφράζει την ελπίδα η αξιωματική αντιπολίτευση «να μην την “κοπανήσει”» από τον σχετικό διάλογο, «όπως στη συζήτηση για τις εταιρείες του εξωτερικού».