ΒΟΜΒΑ Καρατζαφέρη: Συζητάω με βουλευτές της ΝΔ, υπουργούς του Σαμαρά για το νέο κόμμα

«Ο Μπαλτάκος κάνει τις επαφές. Δεν αποφασίσαμε ακόμη το όνομα»

Αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πολιτικό "σεισμό" για τον νέο κομματικό σχηματισμό που ετοιμάζει με τον Τάκη Μπαλτάκο, έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης την παραμονή της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ.Καρατζάφερης υποστήριξε πως ακόμα και εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά βλέπουν θετικά το εγχείρημα. Μάλιστα τόνισε πως γαλάζιοι βουλευτές τον ενθαρρύνουν να προχωρήσει.

Στο ερώτημα «σε ποιους θα απευθύνεται το νέο κόμμα», ο κ. Καρατζάφερης είπε πως «από την πρώτη μέρη που ξεκίνησα, ήμουν στους ευρωσκεπτικιστές, όχι στους ακραίους. Μακράν από μένα αυτή η διατύπωση. Θα κάνω προσπάθειες να απεγκλωβίσω ανθρώπους που από αγανάκτηση και πικρία εγκλωβίστηκαν στη Χρυσή Αυγή. Θα απευθυνθώ σε αυτούς που βλέπουν την ξέφρενη πορεία της ΝΔ στο κέντρο και στους ψηφοφόρους του Πάνου Καμμένου».

«Κινούμαι στη ΝΔ του Κώστα Μητσοτάκη και του Αβέρωφ, και όχι του Κυριάκου Μητσοτάκη... Εμένα από τον νεοφιλελευθερισμό με χωρίζει η ίδια απόσταση με τον κομμουνισμό», πρόσθεσε.

Για το ρόλο του Τάκη Μπαλτάκου στο νέο κομματικό σχηματισμό είπε πως «είναι playmaker για τις επαφές και τη συγκρότηση του χώρου», ενώ επιβεβαίωσε ότι το «ΕΘΝΟΣ» (Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός) είναι ένα από τα ονόματα που παίζουν για την πολιτική κίνηση, ωστόσο ακόμη δεν έχουν πάρει τις τελικές αποφάσεις.