Βεν��ζέλος: «Λάθος της Φώφης ότι μας χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ»

Άνοιγμα προς Ποτάμι και Λεβέντη

​«Λάθος» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, περί αβύσσου που χωρίζει τον κόμμα του από τη ΝΔ.

«Ήταν λάθος το "άβυσσος". Άβυσσος δε μας χωρίζει με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ή τις δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Άβυσσος μας χωρίζει μόνο με τη Χρυσή Αυγή», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση μάλιστα για το αν φοβάται ενδεχόμενη διαγραφή του για τη δήλωσή του αυτή, όπως συνέβη με τον Λ. Γρηγοράκο, ο κ. Βενιζέλος χαμογέλασε και είπε:

«Προφανώς κάνετε χιούμορ».

Δεν παρέλειψε πάντως να σχολιάσει τη διαγραφή Γρηγοράκου, λέγοντας πως «ο κ. Γρηγοράκος έκανε μία πράξη και θα κριθεί αρμοδίως. Διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει στις διεργασίες της παράταξης».

Ο κ. Βενιζέλος, έκανε και άνοιγμα προς το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας ότι στη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός κόμματος που θα καλύψει το Κέντρο, θα πρέπει να συμμετάσχει τόσο το Ποτάμι, όσο και το κόμμα του Β. Λεβέντη, ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει να πάμε σε ένα συνέδριο που θα μείνουν έξω αυτοί που θα πρέπει να είναι εκεί και να έλθει μόνο ο κύριος Παπανδρέου».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως θα είναι πάντα παρών για τη χώρα, ενώ κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για κυνική και ωμή άσκηση της εξουσίας.