Έξαλλος ο Σπίρτζης: «Προσφεύγω στην δικαιοσύνη για τις εργολαβίες στον ΟΛΠ»

Νέο δημοσίευμα από την εφημερίδα "τα Νέα"-Πρώτη ανάρτηση:10:40

​Την αντίδραση του Χρήστου Σπίρτζη προκάλεσε το δημοσίευμα των Νέων, το οποίο ανέφερε ότι στον ΟΛΠ την περίοδο 2001-2004 ανατέθηκαν έργα σε συγκεκριμένους εργολάβους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο σημερινός Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αρχικά ο κ.Σπίρτζης, μιλώντας αποκλειστικά στο star.gr δήλωσε πως «Έδωσα προσφορά το 2004, από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια και τώρα κατηγορούμαι για δουλειά που... δεν πήρα. Όποιος έχει οποιαδήποτε στοιχεία, ας τα πάει στον εισαγγελέα Δεν με έχει καλέσει κανείς. Ούτε οι επιθεωρητές! Κανείς! Ας με καλέσουν, και θα πάω με μεγάλη χαρά».

Ωστόσο, η ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή το ΠΟΤΑΜΙ ζητώντας απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την δράση του κ.Σπίρτζη, προκάλεσε νέα παρέμβαση από τον υπουργό Υποδομών.

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο ο κ.Σπίρτζης απάντησε στο δημοσίευμα των Νέων και στην ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού για εργολαβίες στον ΟΛΠ την περίοδο 2001-2004 που – σύμφωνα με το πόρισμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ.Σπίρτζης, αφού χαρακτήρισε απολύτως "ψευδές και υποβολιμαίο" το δημοσίευμα, επιτέθηκε κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου που το υπέγραψε, αλλά και κατά του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, προαναγγέλλοντας ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν πήρε ποτέ, ως μηχανικός, ένα συγκεκριμένο έργο από τον ΟΛΠ, αναφέροντας ότι: «Σε διάστημα πέντε ετών είχα δώσει ως μηχανικός 4 ή πέντε προσφορές στον ΟΛΠ (έχουν περάσει 12 χρόνια), και είχα αναλάβει μόλις τρία έργα χαμηλού προϋπολογισμού, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες».

Μάλιστα, ο κ.Σπίρτζ��ς κάλεσε για ακόμη μια φορά τους επιθεωρητές να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες πόρισμα «για να ενημερωθούμε κι εμείς, μιας και ουδέποτε κληθήκαμε, ή ενημερωθήκαμε για αντίστοιχο θέμα από οιονδήποτε». Κάλεσε επίσης τους επιθεωρητές «να τοποθετηθούν αν μετείχα ποτέ σε κύκλωμα εργολάβων σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο πόρισμά τους, και ζητάμε να αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, αλλιώς θα το στείλουμε εμείς».

Τέλος, ο κ.Σπίρτζης τόνισε ότι στόχος του δημοσιεύματος «είναι ο νέος τρόπος δημοπράτησης του έργου Πάτρας-Πύργου», αφήνοντας αιχμές για το «ποιος ενδιαφέρεται για ενιαία δημοπράτηση» του εν λόγω έργου.

ΣΠΙΡΤΖHΣ.docx

Τα Νέα: Ανέξοδοι ηρωισμοί

Ο κ.Παπαχρήστου πάντως επανέρχεται στο θέμα στην στήλη του στα Νέα, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «ανέξοδους ηρωισμούς».

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι για τις εργολαβίες του ΟΛΠ την επίμαχη περίοδο τρέχουν ήδη δύο εισαγγελικές έρευνες για το ζήτημα, ενώ διερωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό του να του δώσει εξηγήσεις, με αφορμή και την διυπουργική για τους αυτοκινητοδρόμους και το μετρό Θεσσαλονίκης που διεξήχθη την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.