Είστε ΝΔ; Τι πρέπει να ξέρετε για τις αυριανές εκλογές!

Πού να πάτε και τι να έχετε μαζί σας

​Η ώρα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ έφτασε και αύριο ο ψηφοφόροι του κόμματος που θέλουν να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές, θα ρίξουν την ψήφο τους, επιλέγοντας τον ιδανικό αρχηγό ανάμεσα στους 4 υποψήφιους.

Παρά το γεγονός ότι άλλη εταιρία ανέλαβε τη διεξαγωγή τους, η διαδικασία δεν έχει αλλάξει. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, μπορούν να μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, εφόσον βέβαια είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, και με την καταβολή 3 ευρώ, ως κόστος εγγραφής – συμμετοχής, θα επιλέξουν έναν από τους τέσσερις υποψηφίους.
Σχετικά με το δεύτερο γύρο
Αν κανείς από αυτούς δεν εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, τότε, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ, θα υπάρξει δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψήφιους, εκτός εάν ο δεύτερος παραιτηθεί, ειδικά στην περίπτωση που η διαφορά από τον πρώτο είναι πολύ μεγάλη.
Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και σ’ αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι ψηφίσουν και την Κυριακή, οι οποίοι θα πρέπει να πάνε στα ίδια ακριβώς εκλογικά κέντρα όπως και στον πρώτο γύρο για να ψηφίσουν.
Όσοι ψηφίσουν θα γίνουν μέλη της ΝΔ
Σημειώνεται, πως όσοι ψηφίσουν την Κυριακή θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν αίτηση με την οποία θα εγγράφονται ως μέλη της ΝΔ.
Τα δεδομένα θα παραμείνουν για ένα 48ωρο στους servers της Vodafone και στη συνέχεια, όπως προβλέπει ο νόμος θα καταστραφούν. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά, θα τα πάρει και η ΝΔ για να δημιουργηθούν και επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.