Xατζηνικολάου: Έρχεται ένα δίμηνο φωτιά

"Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα δοκιμαστεί σκληρά"

​Τα νέα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να έχουν περάσει από τη Βουλή με νέο πολυνομοσχέδιο έως τις 18 Δεκεμβρίου προκειμένου να πάρει η χώρα μας 1 δις βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου του Star Channel.

Ο σχολιαστής του δελτίου και εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά» Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε ότι έχουμε μπροστά μας ένα «δίμηνο φωτιά για τις οικονομικές και τις πολιτικές εξελίξεις», αφού όπως εξήγησε «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα δοκιμαστεί σκληρά τόσο στις 18 Δεκεμβρίου».

Μιλώντας στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Star Channel Μάρα Ζαχαρέα, ο γνωστός δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «η μεγάλη δυσκολία για την κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι το να περάσει από την Βουλή ένα πολύ δύσκολο πακέτο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Ειδικά αν η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε αυτό που η κυβέρνηση ελπίζει, δηλαδή στο να μην πειραχτούν οι κύριες συντάξεις… Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση από τους 153 βουλευτές, ιδίως από εκείνους τους βουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των “53”. Εκεί είναι στραμμένα τα βλέμματα του Μεγάρου Μαξίμου».

Όπως είπε ο κ.Χατζηνικολάου, στο Μαξίμου θεωρούν ότι «αν περάσουν τον “κάβο” του ασφαλιστικού θα έχουν στην συνέχεια επαρκή πολιτικό χρόνο μπροστά τους, διαφορετικά θα πρέπει να βρουν τρόπους για να διευρύνουν την κυβερνητική πλειοψηφία είτε με κάποιο μικρότερο κόμμα (βλέπε Ένωση Κεντρώων) είτε να προσφύγουν στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης. Σενάρια που ο Αλέξης Τσίπρας ξορκίζει».

BINTEO STAR