Σε θετικό κλίμα οι επαφές του Γ. Αμανατίδη με τις πρέσβεις Αυστρίας και Βουλγαρίας στην Ελλάδα

Έγινε συζήτηση και για την προσφυγική κρίση

​Ιδιαίτερα φιλικό ήταν το κλίμα στις συναντήσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, με τις πρέσβεις Αυστρίας και Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Andrea Ikić-Böhm και Emilia Ivanova Kraleva, αντίστοιχα.

Με την Αυστριακή πρέσβη η συζήτηση αφορούσε τις τρέχουσες εξελίξεις στο ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών ροών, καθώς και την πορεία εφαρμογής του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας μας.

Επίσης, η πρέσβης της Αυστρίας συνεχάρη τη χώρα μας για την εκλογή του Δημήτρη Ράϊκου στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών (UNAT) και επισήμανε τη θετική συμβολή της Διάσκεψης για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» στον διαθρησκειακό διάλογο.

Κατά τη συνάντηση με την πρέσβη της Βουλγαρίας, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο, όπως επισημάνθηκε, αντανακλάται στην υφιστάμενη συνεργασία σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών μορφωτικών και πολιτιστικών σχέσεων.