Πλειστηριασμοί: Περιμένουν τον Μοσκοβισί για να βγάλει το φίδι από την τρύπα

Σε πολιτική λύση ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση

Στον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εναποθέτει τις ελπίδες της η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια, εμμένοντας στην άποψη πως πρέπει να δοθεί πολιτική λύση και διαμηνύοντας στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μία ισοπεδωτική λύση που θα προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Έχοντας καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων της με βάση την συμφωνία του καλοκαιριού, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα γίνουν κατανοητές οι ελληνικές θέσεις, ενστάσεις και ανησυχίες.

Για το Μέγαρο Μαξίμου, ρόλο «κλειδί» στο θέμα θα παίξει η γαλλική κυβέρνηση, καθώς το θέμα τέθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα και αντιμετωπίστηκε με κατανόηση.

Διεξοδικές συζητήσεις αναμένεται να γίνουν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, όπου φτάνει ο κ.Μοσκοβισί, ώστε μέχρι το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου να υπάρξει θετική εξέλιξη στο καυτό θέμα.

Η κυβέρνηση, όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, διαβεβαιώνει πως δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν επιδιώκει να προστατεύσει εκείνους που ενώ δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα δεν πληρώνουν τις δόσεις τους, αλλά τους πραγματικά αδύναμους λόγω της οικονομικής κρίσης.