Λεβέντης: Αν ο Τσίπρας έκανε δεκτά τα 9 σημεία, θα έδινα στήριξη χωρίς ανταλλάγματα

«Η Ένωση Κεντρώων από 3,5% θα πάει 23,5%»

«Δεν αξιοποιήσατε την ευκαιρία να εξαλείψατε κάποιες παθογένειες» είπε ο Βασίλης Λεβέντης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«Θα δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης, αν γίνονταν δεκτά τα 9 σημεία μας, χωρίς υπουργεία και χωρίς καμία θέση. Δεν έλαβα απάντηση όποτε υποθέτω ότι η απάντηση θα είναι αρνητική. Ούτε σε 1 ούτε σε 3, ούτε σε 5 σημεία δεν είπατε αν συμφωνείτε, με αγνοήσατε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης στάθηκε ιδιαίτερα και πάλι στο θέμα των συμβούλων, τονίζοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάνω από 1.000 συμβούλους. «Είναι αυτό κόστος δημοκρατίας;» αναρωτήθηκε.

Συνεχίζοντ��ς σε αυστηρούς τόνους την κριτική στον πρωθυπουργό είπε «κάνατε σε μια νύχτα μνημόνιο και δεν ζητάτε από τη νεολαία μια συγγνώμη;», ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος θα χαρεί να τον διαψεύσει ο πρωθυπουργός και να κάνει καλό έργο.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε η ΝΔ, για την οποία είπε: «Πίστευα ότι με τη στάση της προεκλογικά, η ΝΔ λογικεύτηκε. Ότι είχε γίνει ευρωπαϊκό κόμμα. Επανέρχεται στα δικά της τα κόμπλεξ, που λέει “όχι σε όλα”».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης έκανε αναφορά και στις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές κάνοντας λόγο για στόχο συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων, ενώ είπε πως «εγώ θα πάω την Ένωση Κεντρώων από το 3,5% στο 23,5%».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Λεβέντης πήγε και χαιρέτησε τον πρωθυπουργό.