Κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του ο Κ. Μητσοτάκης

Καρφιά προς Μεϊμαράκη: «Δεν είναι πιο Νεοδημοκράτης από εμένα»

​Την υποψηφιότητά του κατέθεσε και επίσημα πριν από λίγο ο Κ. Μητσοτάκης στα γραφεία της ΝΔ.

Ο ίδιος προσερχόμενος στη Συγγρού, ευχαρίστησε τα 50 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που τον τίμησαν με την υπογραφή τους, στηρίζοντας την υποψηφιότητά του και εξέφρασε την ελπίδα να κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.

Νωρίτερα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές εναντίον του Β. Μεϊμαράκη, τονίζοντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι δεν έχει τη διάθεση να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται στο κόμμα και χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά του «μια σίγουρη επιλογή που συνεπάγεται στασιμότητα».

«Ο κ. Μεϊμαράκης νομίζω ότι σηματοδοτεί τη σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι έχει την πραγματική διάθεση να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται στο κόμμα. Ο ίδιος έχει υπάρξει και γραμματέας του κόμματος. Αν ήθελε να κάνει αλλαγές θα τις είχε κάνει και ως γραμματέας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω ότι είναι μια υποψηφιότητα που θα μπορέσει να μιλήσει αξιόπιστα ειδικά στους πολίτες που τοποθετήθηκαν σε κόμματα μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε τις εκλογές».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να απαντήσει στις αιχμές που άφησε χθες ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας με νόημα ότι «δεν μπορεί κανείς να καπηλεύεται την ενότητα της ΝΔ, η οποία είναι διασφαλισμένη από την ίδια τη διαδικασία».

«Σέβομαι και τιμώ τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά δεν είναι πιο Νεοδημοκράτης από ό,τι είμαι εγώ. Ούτε εγώ έφυγα από τη Ν.Δ. Έχουμε άλλη αντίληψη αλλά δεν είναι πιο Νεοδημοκράτης, το ίδιο Νεοδημοκράτες είμαστε», είπε χαρακτηριστικά.