Συγχαρητήρια Πούτιν, Ρέντσι στον Τσίπρα για την επανεκλογή του

Κομισιόν: «Η νέα κυβέρνηση έχει εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις»

​Τον Α. Τσίπρα συνεχάρη για την επανεκλογή του ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν με τηλεγράφημα που απέστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του νίκη.

Στο τηλεγράφημα αυτό ο κ. Πούτιν «εκφράζει την ελπίδα να συνεχιστεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και μια επωφελής συνεργασία με την Αθήνα».

«Η Μόσχα επιθυμεί να ενισχύσει τη ρωσοελληνική συνεργασία, η οποία είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές σε πολλούς τομείς, κυρίως το εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια και τον ανθρωπιστικό τομέα», τονίζεται στο τηλεγράφημα του Κρεμλίνου.

Ο Α. Τσίπρας είχε όμως τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ της Κυριακής και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μ. Ρέντσι, ο οποίος σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA τον συνεχάρη για την νίκη του στις εκλογές.

Η Κομισιόν από την άλλη, μέσω του εκπροσώπου του Ζ. Κ. Γιούνκερ, τόνισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε με τους Ευρωπαίους εταίρους της τον περασμένο Ιούλιο.

«Ήταν υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα που η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η νέα κυβέρνηση θα έχει τώρα την εντολή να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνεχάρη τον Τσίπρα για την νίκη του, τονίζοντάς του ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και καθόλου χρόνος για χάσιμο.