Μπακογιάννη: Υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να μετέχει στην κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο του

«Είμαι υπερήφανη που είμαι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Απαραίτητη θεωρεί την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία περιοδεύει στην Ανατολική Μακεδονία.

«Από την ώρα που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο αυτό, θεωρούμε ότι έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνη την επόμενη μέρα να συμμετάσχει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα το εφαρμόσει» είπε η πρώην υπουργός.

Η ίδια, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τον προεκλογικό του λόγο λέγοντας ότι τα παράλληλα προγράμματα δεν είναι υπεύθυνη πολιτική στάση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σε συνάντηση που είχε με τον Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, η κα Μπακογιάννη δήλωσε: «Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη που είμαι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος έφερε την ισονομία και την ισοπολιτεία στη Θράκη και αυτή είναι η πολιτική την οποία χρόνια τώρα ακολουθούμε και βαθύτατα πιστεύουμε».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η προσωπική της φιλία με τον Μουφτή μετράει αρκετές δεκαετίες: «Οι συναντήσεις μου με τον Μουφτή Κομοτηνής είναι συνεχείς όλα τα τελευταία χρόνια. Είχα την ευκαιρία να του πω και προσωπικά ότι δεν ξεχνώ ποτέ ότι την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη έκανε 900 χιλιόμετρα για να έρθει να με επισκεφθεί».