Βουλή: Μετά τις εκλογές η διερεύνηση των υποθέσεων Χαϊκάλη, Μητρόπουλου κ.α.

Από τη νέα Βουλή ο έλεγχος για τα περιουσιακά τους στοιχεία

Μετά τις εκλογές παραπέμπονται για διερεύνηση οι υποθέσεις ΧαΪκάλη, Μητρόπουλου και βουλευτών που ελέγχονται για μη επαρκή δικαιολόγηση περιουσιακών τους στοιχείων, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, που συνεδρίασε υπό την πρόεδρο Δέσποινα Χαραλαμπίδου, παρουσία του Νικήτα Κακλαμάνη, ανώτερων δικαστικών και ορκωτών λογιστών.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για το 2013 (χρήση του 2012), με τουλάχιστον 31 άτομα να έχουν υποβάλλει αδικαιολόγητες δηλώσεις. Με βάση μάλιστα τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν υποβληθεί 694 δηλώσεις από ένα σύνολο 704 υπόχρεων, που συνεπάγεται ότι 10 άτομα δεν κατέθεσαν καθόλου πόθεν έσχες!
Στην επιτροπή είχε κατατεθεί και εισήγηση από τον αεροπαγίτη κ. Υφαντή (της οποίας το περιεχόμενο δεν έγινε γνωστό) για την υπόθεση της χρηματιστηριακής συναλλαγής του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, όπως που είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο βουλευτής σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κατά την καταγγελία περί απόπειρας χρηματισμού από τον κ. Αποστολόπουλο.
Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει μετά τις εκλογές τον κ. Αποστολόπουλο αυτοπροσώπως προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις.
Για την υπόθεση με την off shore, ο κ. Χαϊκάλης ζήτησε και τελικά προσήλθε στη συνεδρίαση για να καταθέσει στοιχεία, με τα οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι ισχυροποιείται ο ισχυρισμός του πως δεν συμμετέχει σε αυτή. Και σε αυτή την περίπτωση η Επιτροπή αποφάσισε να μην παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει επιπλέον στοιχεία.
ΒΟΥΛΗ STAR