Κουτσούμπας: O λαός θα «πληρώσει» πάλι το «άθλιο» μνημόνιο Τσίπρα.

"Παραμύθια τα περί περήφανης διαπραγμάτευσης"

​«Η Ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα σκληρά μέτρα της συμφωνίας Ελλάδας-εταίρων .

Ο κ.Κουτσούμπας χαρακτήρισε «παραμύθια» τα περί περήφανης διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας ότι ο λαός θα «πληρώσει» πάλι το «άθλιο» μνημόνιο Τσίπρα.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για ασήκωτο λογαριασμό της νέας συμφωνίας, ενώ εκτίμησε ότι είναι θράσος να μιλά η κυβέρνηση για «περήφανη μάχη εναντίον των δανειστών».

«Αισθάνεστε περήφανοι για το πάγωμα μισθών, συντάξεων, ��ια την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την εξαθλίωση των αγροτών, για το ξεπούλημα της χώρας;» διερωτήθηκε και συνέχισε: «Τι θα λέγατε εάν ήσασταν στην αντιπολίτευση;».

«Λέτε στον συνταξιούχο να αποδεχθεί στην πλάτη του ένα νέο βουνό μέτρων, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και εκτίμησε ότι «ο λαός πληρώνει ένα χρέος, το οποίο δεν διόγκωσε ο ίδιος».

«Τα στηρίγματά σας κ. Τσίπρα, είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» είπε με νόημα.

Για τον κ.Κουτσούμπα, το ΚΚΕ είναι η μόνη ελπίδα για την έξοδο από την κρίση.

BINTEO BOYΛΗ