ΝΔ: Επώδυνη η συμφωνία για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή

«Το τι συνέβη το τελευταίο εξάμηνο το γνωρίζουν όλοι»

Μία πρώτη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες και της συμφωνίας που επετεύχθη έκανε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ που συνεδρίασε επί 2,5 ώρες σήμερα το μεσημέρι, με διευρυμένη σύνθεση υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αμέσως μετά ως συμπεράσματα από τη συνεδρίαση ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Επιλέχτηκε μια επώδυνη συμφωνία, πολύ χειρότερη από ό,τι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή. Το τι συνέβη τον τελευταίο εξάμηνο και τι ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι.

Τώρα προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, να αρχίσει να αποκαθίσταται η αξιοπιστία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα. Γιατί όλα αυτά υπονομεύτηκαν το τελευταίο εξάμηνο.

Eίναι η ώρα να αρχίσουμε να επουλώνουμε τις πληγές και να διορθώνουμε τις ζημιές Η ΝΔ ως βασικός πυλώνας του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, ως δύναμη αλήθειας, σταθερότητας και προοπτικής, συνέβαλε αποφασιστικά με τη στάση της στην προσπάθεια παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και το σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος για τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Σύντομα, πριν έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, θα συνεδριάσει και η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα καθορίσει την στάση της «βήμα-βήμα», όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος.