«Μυστήριο» τι θα πράξουν οι 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ που απειλούν να καταψηφίσουν

Γιατί διαφωνούν και η αντίδραση του Καμμένου

«Μυστήριο» παραμένει ακόμη και αυτή τη στιγμή το τι θα πράξουν στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης στη Βουλή (για την συμφωνία με τους εταίρους) οι 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ που διαφωνούν με τα μέτρα.

Πρόκειται για τους βουλευτές Χαϊκάλη, Μαυραγάνη, Κατάνα και Ξουλίδου, οι οποίοι με τις έντονες αντιρρήσεις τους στα μέτρα και ειδικά για τον ΦΠΑ στα νησιά και το δημόσιο χρέος, προκάλεσαν ουσιαστικά την προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ και την εσπευσμένη συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Α. Τσίπρα.

Στη συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να ζήτησε διαβεβαιώσεις εκ μέρος των συγκεκριμένων βουλευτών του και επέστρεψε από τον πρωθυπουργό λέγοντάς τους ότι δεν πρόκειται να καταπατηθούν κόκκινες γραμμές.

Φέρεται επίσης να τους ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά» και ότι «η χώρα κινδυνεύει με καταστροφή», ενώ ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Κουίκ τους επισήμανε ότι «δεν έχουμε εντολή ρήξης».

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι σε διαφορετική περίπτωση ούτε ο ίδιος θα ψήφιζε την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση!

Αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι αν το «μασάζ» προς τους αντιρρησίες έπιασε τόπο, με πηγές της ηγεσίας να είναι αισιόδοξοι ότι οι τελικά οι αντιρρήσεις τους κάμφθηκαν.